Cikkek

A hosszan tartó egyenes haj titka

A hosszan tartó egyenes haj titka

Biztosan sokan vannak, akik vasalják a hajukat állandóan, ezzel rosszat téve magának a hajnak. Sokan nem szeretik a göndör "gyári" hajukat, ezért mindig egyenesen szeretnék látni. Ez nők esetében, ha hosszú hajuk van, sok időt vehet igénybe, sokkal több idő a készülődés, ha menni kell valahova és nem egyenes a hajunk. Valószínűleg sokan nem hallottak még róla, de létezik egy megoldás, amivel 2-3 hónapig is teljesen egyenes hajunk lehet, természetesen hajvasaló használata nélkül. Ez az eljárás pedig a tartós hajegyenesítés, amelyet manapság egyre több fodrász szokott használni, alkalmazni. Ez tulajdonképpen egy olyan eljárás, melynek során egy keratinos anyag használatával történik a haj egyenesítése, amely beépül a hajba, így megőrizve az egyenes alakot. A tartós hajegyenesítés folyamatának ideje körülbelül 2-3 óra, de ez persze függhet a haj hosszúságától is. Fontos viszont megemlíteni, hogy csak a Brasil Cacau tartós hajegyenesítő szerrel lehet elérni a kívánt hatást, és mivel ez egy minőségi termék, így az ára sem kicsi. Éppen ezért lényeges megjegyezni, hogy ha valahol azt látja az ember, hogy tartós hajegyenesítés és az ára elég olcsónak tűnik, egyből gyanakodni kell rá, hogy ott bizony valami nincs rendben.

tartos-hajegyenesites

 

Varázslatos hatású új termék a tartós hajegyenesítés területén

Egy varázslatos termék, mely a tartós hajegyenesítés témában kitűnő:Brasil Cacau keratinos hajegyenesítő!

Szeretne egyenes, de mégis élettel teli, ragyogó hajat? Próbálja ki a Brasil Cacau keratinos hajegyenesítőt!

A tartós hajegyenesítés már jó ideje létezik, s most már az új termékeknek köszönhetően festett hajra is alkalmazható.

Tapasztalt fodrász vagyok, rengeteg vendég hajára használtam sok különféle hajkiegyenesítő anyagot, s végre rátaláltam egy olyan újdonságra, melynek segítségével a haj kiválóan egyenes, sima, gyönyörűen fénylő és lágy tapintású lesz. A Brasil Cacau keratinos hajegyenesítő forradalmasítja a hajkiegyenesítést, mert professzionális eljárás! Kifogástalan hatást lehet vele elérni, az összes hajtípusra használható, természetes alapanyagú, tündöklően szép lesz tőle a haj, ezenkívül esőben, párás időben tökéletes marad a frizura. A Brasil Cacau-val történő tartós hajegyenesítés után a haj 3 hónapig nem fog hullámosodni, egyszerűen ki lehet azt fésülni, a továbbiakban nem szükséges otthon időt tölteni a hajegyenesítéssel és a haj ragyogó koronája lesz viselőjének. Festett hajra is alkalmazható.

A hajról bővebben

A haj fejünk ékessége, kinézete, állapota sokat árul el az illető egészségi állapotáról, koráról, megjelenésünk fontos része, minél figyelemre méltóbb valakinek a haja, annál könnyebben észreveszik. Hajviseletünk a személyiségünkről is árulkodik. Hajunk szépsége, állapota, fénye több dologtól függ: szerepet kapnak itt a genetikai adottságok, a közeg, amelyben élünk, az étkezés, és nem utolsósorban az, hogy milyen fajta hajápoló szereket használunk és milyen gyakorisággal.

tartós hajegyenesítés brasil cacau 1

A haj ennyire hajlékony és ellenálló, az attól függ, hogy milyen állapotban van a középső réteg, melyet – mint említettük - egy különleges fehérje, a keratin alkot. Ha a haj száraz, töredezett, akkor keratint tartalmazó szerekkel érdemes ápolni. A haj hullámossága is a keratintól függ.

A hajbél felelős azért, hogy megfelelő legyen a hajgyökér és a külső réteg közötti összeköttetés, az oxigénellátás.

Egy további oldalról nézve a hajnak két része van: a hajgyökér és a hajszál. A hajgyökér élő, a hajszál nem. A hajgyökér a hajhagymából indul ki, melyben a hajszemölcs található, s efölött élnek azok a sejtek, amelyek a hajszálat készítik. Ezek a sejtek képesek gyorsan szaporodni.

A zsiradékot azok a mirigyek állítják elő, amelyek a hajgyökér fölső részletében vannak, s ezeknek a munkája azért nagyon fontos, mert  zsiradékuk védi a hajat és megelőzi, hogy a fejbőr víztartalma túlzottan lecsökkenjen. A mirigyek alatt hajmerevítő izmok találhatók, melyek a hajgyökérhez kötődnek.

A haj élete három részből áll: az első az, amikor növekszik, a második  az időszakos rész, az utolsó a megnyugvás időszaka. 97 %-ban keratinból áll, 3 %-a víz. Három rétegből áll, a külső hámrétegből, a középső hajkéregből és a belső hajbélből. A külső hámréteg pikkelyszerű képződményekből áll, s ezt zsiradék vonja be, melyet a faggyúmirigyek állítanak elő. Ha a pikkelyek rendezetten állnak, akkor a haj szép fényes, bársonyos lesz, ha viszont a külső hámréteg károsodik, akkor a haj elveszti fényét és víztartalma alacsony lesz.

tartós hajegyenesítés brasil cacau 2

Hogy a haj mennyire hajlékony és ellenálló, az attól függ, hogy milyen állapotban van a középső réteg, melyet – mint említettük - egy különleges fehérje, a keratin alkot. Ha a haj száraz, töredezett, akkor keratint tartalmazó szerekkel érdemes ápolni. A haj hullámossága is a keratintól függ.

A hajbél felelős azért, hogy megfelelő legyen a hajgyökér és a külső réteg közötti összeköttetés, az oxigénellátás.

Egy további oldalról nézve a hajnak két része van: a hajgyökér és a hajszál. A hajgyökér élő, a hajszál nem. A hajgyökér a hajhagymából indul ki, melyben a hajszemölcs található, s efölött élnek azok a sejtek, amelyek a hajszálat készítik. Ezek a sejtek képesek gyorsan szaporodni.

A zsiradékot azok a mirigyek állítják elő, amelyek a hajgyökér fölső részletében vannak, s ezeknek a munkája azért nagyon fontos, mert zsiradékuk védi a hajat és megelőzi, hogy a fejbőr víztartalma túlzottan lecsökkenjen. A mirigyek alatt hajmerevítő izmok találhatók, melyek a hajgyökérhez kötődnek.

A haj élete három részből áll: az első az, amikor növekszik, a második az időszakos rész, az utolsó a megnyugvás időszaka.

A növekedési szakaszban, mely 2-6 évig tart, a hajszál kb. 0,3-0,5 mm-t növekszik. A nők haja gyorsabban nő, mint a férfiaké. Az összes hajszálnak kb. a 85 %-a van a növekedési szakaszban. Az ezután következő két-három hétben a haj nem növekszik tovább. A három hónapig tartó nyugalmi időszakban a haj gyökere pihen, a hajhagyma elpusztul. A szakasz végén a hajgyökér munkája által új hajhagyma születik, melyből új hajszál kezd nőni. A hajnak kb. 15%-a van ebben az időszakban.

tartós hajegyenesítés brasil cacau 3

A haj színe és formája az öröklött génektől függ.

A hajtípusok forma szerint:

  • az egyenes, esetleg enyhén hullámos (europidok, mongoloidok)
  • a hullámos és fürtös (negridek)
  • a göndör, csavaros, gyapjas (weddo-ausztralid)

A haj az ember harmincas éveiben kezd ritkábbá válni. 15-20 évvel ezelőtt az emberek 40 éves kor fölött kezdtek őszülni, mára ez a környezetszennyezés, az egyre gyorsuló életmód miatt korábbra tolódott, sokaknál már a harmincas éveikben megjelennek az első ősz hajszálak. A férfiaknál hamarabb elkezdődik az őszülés és a haj ritkulása, mint a nőknél.

A hajszínt a Fischer-Saller-skála segítségével lehet pontosabban meghatározni, mely 30 tónust tartalmaz. A színt a legprecízebben spektrofotométerrel lehet kikeresni. A sötétebb hajszín gyakoribb, mint a világos. A szőke hajszálak általában vékonyabbak, mint a sötétek.

A haj gondozásában lényeges tudnivaló, hogy mennyire zsírosodik az adott ember haja.

  • A normál hajszálak fényesek, megfelelő mennyiségű nedvességet tartalmaznak, a faggyúmirigyek közepes mennyiségű zsiradékkal látják el a hajat.
  • A száraz haj fényét vesztett, könnyen töredezik, kevés nedvességet tartalmaz.
  • Zsíros hajról akkor beszélünk, ha a faggyúmirigyek sok zsiradékot termelnek, s emiatt a hajszálak nehezek lesznek, összeragadnak. A fejbőr nem kap elegendő levegőt.

A zsírosság mértéke kapcsolatban van a nemi hormonok mennyiségével, ezért a gyerekek haja kevésbé zsírosodik.